PASTA DO KANAPEK Z CZERWONEJ FASOLI

papk

Porcja na miseczkę pasty

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
  • Szczypta chilli cayenne
  • Po 1.4 łyżeczki kuminu i kolendry
  • Łyżeczka czarnuszki
  • Sól, pieprz, oliwa

Przepis:

  1. Fasolę wyjmij z puszki i dokładnie opłucz na sitku.
  2. Przełóż wszystkie składniki oprócz czarnuszki do miski.
  3. Dokładnie zmiksuj używając blendera.
  4. Spróbuj i ewentualnie dopraw do smaku.
  5. Przełóż pastę do miseczki, posyp czarnuszką i polej oliwą.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *