Krem z zielonego groszku z krewetkami

Sprawdźcie nasz przepis na krem z zielonego groszku z krewetkami. To najlepsze danie jakie ostatnio jedliśmy więc na pewno nie będziecie żałować!

Składniki:

1 litr bulionu warzywnego – Winiary Bulion warzywny 120 g (12 kostek), 3,04zł/szt
300 g zielonego groszku – Groszek konserwowy, Nasza spiżarnia 400g, 1,82zł/szt
ząbek czosnku, 1,82zł/szt
2 małe ziemniaki pokrojone w kostkę, 2,43zł/kg
10 krewetek – Mrożone krewetki Vannamei Marinero 225 g, 18,74zł/szt

Przygotowanie:

1. Ziemniaki ugotować w bulionie, dodać groszek i gotować ok. 5 minut. Zdjąć z ognia, dodać czosnek i zblendować.
2. Krewetki natrzeć oliwą z solą i pieprzem i usmażyć na łyżce oliwy, często mieszając, aby nie przywarły do dna patelni.
3. Do talerzy wlać zupę i dodać krewetki. Podawać z cząstką limonki i opcjonalnie grzankami.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *